Contactgegevens

  Ganzenhof 2

  1761 XS - Anna Paulowna

  T 0223 - 53 16 19

  E-mail onze praktijk

 

  Recensies van klanten

Peter Aardema

"Binnen een paar uur was ik van mijn pijnplek af. Absoluut snelle service."


Marian den Dungen

"Uw locatie in Anna Paulowna is goed bereikbaar. Zowel met openbaar vervoer als de auto. Voor mij een uitkomst en zeker een aanrader! "


Mevrouw Greetje Paarlberg

"Dankzij u heb ik een prothese op implantaten die niet zomaar meer los schiet. Helemaal naar wens. Bedankt!"


 

  Online afspraak maken?
Vul het on-line formulier in en wij nemen spoedig contact met u op voor het maken van een definitieve afspraak

 

  Zoeken

alleen binnen deze site.

 

Wat vergoedt de verzekeraar?

Voor 2022 zijn wederom de tarieven door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) bepaald.

U vraagt zich ongetwijfeld af welk deel vergoed wordt door uw verzekering. Per zorgverzekeraar gelden afwijkende vergoedingsbedragen en een en ander is afhankelijk waar en hoe u verzekerd bent. Ook uw aanvullende verzekeringen spelen hierin een duidelijke rol.

 

Opmerking eigen risico

In 2022 bedraagt het wettelijk vastgesteld eigen risico € 385,-. Bij alle vergoedingen voor tandprothetische zorg vanuit de basisverzekering komen deze ten laste van dit wettelijk eigen risico. Daarnaast kan het standaard wettelijk eigen risico verhoogd zijn als men heeft gekozen voor een lagere basispremie.

 


Bij een nieuwe volledige prothese:

  • Standaard een vergoeding van 75% van totale kosten; afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u het overige deel gedeeltelijk of volledig vergoed. Aangezien wij met de meeste zorgverzekeraars overeenkomsten hebben afgesloten, worden de kosten van de totale behandeling bij uw zorgverzekeraar in rekening gebracht, echter in enkele gevallen betaalt u uw eigen bijdrage (25%) aan ons.

Bij een nieuwe partiële/ frameprothese:

  • De kosten van een partiële prothese of frameprothese vallen niet onder de basisverzekering. Deze kosten zijn particuliere kosten. De kosten hiervan kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering.Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Bij een nieuwe implantaat prothese:

  • Voor een vergoeding vanuit de basisverzekering dient een machtiging afgegeven te zijn door de zorgverzekeraar. Na machtiging is er een vergoeding vanuit de basisverzekering met een eigen bijdrage.
  • Een volledige onderprothese op implantaten kent een eigen bijdrage van 10%.
  • Een volledige bovenprothese op implantaten een eigen bijdrage van 8%.
  • Een tegelijkertijd vervaardigde normale bovenprothese in combinatie met een implantaat gedragen onderprothese heeft een eigen bijdrage 17% en 10%.
  • Een tegelijkertijd vervaardigde normale onderprothese in combinatie met een implantaat gedragen bovenprothese heeft een eigen bijdrage van 17% en 8%
  • De eigen bijdrage kan gedeeltelijk tot geheel vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering. Let op: zie opmerking over eigen risico!
  • Kosten implantologie: het vooronderzoek, de röntgenfoto en het implanteren ten behoeve van een prothese op implantaten kent een vergoeding van 100% vanuit de basisverzekering. Let op: opmerking over eigen risico! Het kan voorkomen dat twee maal het eigen risico wordt belast; dit is wanneer het implanteren en het plaatsen van de prothese in twee verschillende kalenderjaren plaatsvindt. Indien uiteindelijk het plaatsen van de implantaten niet doorgaat, zijn de kosten voor foto's en consult voor rekening van de patiënt. Ze komen dus daarmee niet ten laste van de basisverzekering.
 

 

Vergoeding bij reparatie of rebasing

Boven-, onder- of combinatie van beiden (volledige prothese): 90% vergoeding vanuit de basisverzekering. De overige 10% is uw eigen bijdrage, echter deze kan eventueel geheel of gedeeltelijk worden vergoed uit een aanvullende verzekering. De kosten worden verrekend met uw wettelijk eigen risico (€ 385,- in 2022).
Partiële- of frameprothese: Alleen vergoeding vanuit een aanvullende tandartsverzekering. De exacte hoogte is sterk afhankelijk van de polis / zorgverzekeraar. Uw eigen risico wordt niet aangesproken omdat er geen sprake is van een vergoeding vanuit de basisverzekering.
Prothese op implantaten: 90% vergoeding vanuit de basisverzekering. De overige 10% is uw eigen bijdrage, echter deze kan eventueel geheel of gedeeltelijk worden vergoed uit een aanvullende verzekering. De kosten worden verrekend met uw wettelijk eigen risico (€ 385,- in 2022).

 


Wilt u de polisvoorwaarden van uw huidige verzekering eens bekijken? Klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars in Nederland.