Contactgegevens

  Ganzenhof 2

  1761 XS - Anna Paulowna

  T 0223 - 53 16 19

  E-mail onze praktijk

 

  Recensies van klanten

Peter Aardema

"Binnen een paar uur was ik van mijn pijnplek af. Absoluut snelle service."


Marian den Dungen

"Uw locatie in Anna Paulowna is goed bereikbaar. Zowel met openbaar vervoer als de auto. Voor mij een uitkomst en zeker een aanrader! "


Mevrouw Greetje Paarlberg

"Dankzij u heb ik een prothese op implantaten die niet zomaar meer los schiet. Helemaal naar wens. Bedankt!"


 

  Online afspraak maken?
Vul het on-line formulier in en wij nemen spoedig contact met u op voor het maken van een definitieve afspraak

 

  Zoeken

alleen binnen deze site.

 

Implantologie (klikgebit)

Een loszittend onderkunstgebit is één van de meest voorkomende klachten bij volledige prothesedragers. Als een kunstgebit bestemd voor een onderkaak niet goed blijft zitten, kan Tandprothetische praktijk Visser de hulp inroepen van een kaakchirurg of tandarts-implantoloog. In nauwe samenspraak kunnen onze praktijk en de kaakchirurg of tandarts-implantoloog er voor zorgen dat uw kunstgebit een hechte verbinding krijgt met uw kaak, terwijl deze toch uitneembaar blijft.

 

Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee implantaten meestal voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium. Dit is een materiaal dat door het lichaam niet wordt afgestoten. Een implantaat heeft een doorsnede van ongeveer 4 millimeter en is 6 tot 14 millimeter lang. De plaatsing gebeurt altijd bij de kaakchirurg of tandarts-implantoloog onder plaatselijke verdoving.
Een implantaat in de bovenkaak komt minder vaak voor, terwijl implantaten in de onderkaak daarentegen veelvuldig voorkomen.
Als uw kaak geheel genezen is van de ingreep en het implantaat in het bot vastzit, biedt het implantaat houvast aan uw uiteindelijke kunstgebit.

   
 

Wanneer kiezen voor implantaten
Een implantaat wordt vaak geplaatst als u over het functioneren van een “normaal” kunstgebit niet meer tevreden bent en klachten blijft houden. Bij langdurig dragen van een kunstgebit blijft met name de onderkaak slinken. De onderkaak wordt minder hoog en uw kunstgebit gaat steeds losser zitten. Onder het tandvlees zit het kaakbot. Het kunstgebit schuift over het tandvlees en dit geeft (pijn)klachten. Bij een controlebezoek kan Tandprothetische praktijk Visser vaststellen of het plaatsen van implantaten nodig is. Wij verwijzen u dan door naar de kaakchirurg of tandarts-implantoloog, die beoordeelt of er voldoende kaakbot aanwezig is om de implantaten in te verankeren.

 

Het plaatsen van de implantaten
De kaakchirurg of tandarts-implantoloog maakt met u een afspraak voor het eerste consult. 
Er wordt een röntgenfoto gemaakt van uw kaken en er wordt bij uw zorgverzekeringsmaatschappij een aanvraag/machtiging gedaan. Als uw zorgverzekering de machtiging verleent voor het plaatsen van de implantaten, zal een afspraak worden gemaakt voor het implanteren. Op de implantaten worden afdekschroefjes geplaatst en uw huidige prothese kan na 14 dagen aangepast worden zodat deze prothese tijdens de ingroeiperiode gedragen kan worden. Na de ingroeiperiode van ongeveer drie maanden kan er gestart worden met het aanmeten van de nieuwe implantaat gedragen prothese.

 

Soorten implantaatconstructies
Afhankelijk van de ruimte en de plaats van de implantaten zalen wij kiezen uit een staaf-huls constructie of een constructie met Locators (soort drukknoppen).

 


 

 Download folder "Kunstgebit op implantaten"